Holdtræning hos Hundens Verden

Et træningsforløb strækker sig oftest over ca. 6-8 lektioner af ca. én times varighed, hvor praktisk træning undervejs suppleres med teori. Antal træningsgange varierer fra sæson til sæson og der er mellem 4 og 9 hunde på ét hold. Træningen vil være inspiration til den daglige træning og fordi vi hver gang har teori og nye øvelser, skal der være 1 fast deltager sammen med hunden (dvs. I KAN IKKE SKIFTES TIL AT DELTAGE), men alle som bor sammen med hunden er selvfølgelig velkomne til at være med!


​​

Herunder kan du læse mere om de forskellige hold. ​Links til den aktuelle holdplan med datoer og priser, kan du se hvis du klikker på kalenderen.

Begynderhold, mandage
​Holdet er for hunde i alle aldre, der har brug for grundtræning og for ejere der gerne vil introduceres til indlæringsteknik og have en god forståelse for hundens behov og adfærd.

Alle hunde har hver sin platform (plads), der danner rammen om både praktisk træning og fælles teori. Undervejs kan du stille spørgsmål og svar bliver ofte givet til hele holdet, så alle kan have glæde at svarene. Hvis der er "kemi" hunde imellem, vil der være mulighed for hundeleg i de udendørs indhegninger. Der er max. 8-9 hunde på dette hold.

Fortsætterhold, mandage

​For de som har fået indarbejdet et godt fundament i lydighed og har lyst til at udvidet repertoiret af øvelser. Afstand, forstyrrelser og overbygning på allerede indlærte øvelser er temaet, og vi bruger hinanden til at øve koncentration og fokus i andre hundes nærvær.

​Undervejs i forløbet gives teori om temaer som fx forstærkning/straf, hundesprog, lederskab, foder og soignering. Teorien kommer i mindre doser under den praktiske træning - så hundene skal lære at sidde roligt, mens der er teori. ​

​Det er en forudsætning for at deltage på dette hold at grundtræningen er på plads; Hunden skal derfor som min. have deltaget på hvalpe- eller begynderhold hos en instruktør der har introduceret principperne for Operant indlæring med forstærkning. Træningen vil være inspiration til den daglige træning og forudsætter at man får øvet derhjemme!

​Der er max. 8-9 hunde på et fortsætterhold. 

Hvalpehold, tirsdage

​På hvalpehold er der fokus på indlæringsteknik i forhold til den meget vigtige socialisering og miljøtræning. Også de almindelige discipliner i grundtræningen, som gå pænt i snor og indkald m.m. vil blive tema på dette hold. I den teoretiske del af instruktionen vil emner som ”alene hjemme”, ”hvalpebideri”, ”hoppen op” & renlighedstræning være centrale. Træningen foregår i vinterhalvåret i træningshallen og på et indhegnet areal, hvor hundene i pauserne vil få mulighed for at lege med hinanden.​

kalender

Indendørs ​​Træning til efteråret?

Holdplan kommer snart...

​       

​                  

Jagttræning (udbydes pt. kun som privattimer)

​For alle jagthunderacer som benyttes til jagt i Danmark. Træningen tager udgangspunkt i de almindelige jagtdiscipliner - apportering, retningsdirigering, stødende søg, brug af fløjte, feltsøg og slæb. Der arbejdes på en optimal kommunikation imellem hund og ejer, så der vil derfor indgå almindelig lydighed og samarbejdsfremmende øvelser i træningen. Målet er en allround jagthund og vi arbejder efter disciplinerne i jægerforbundets apporteringsprøve.

Soft Agility, torsdage

​Vi arbejder med balance og koordination i et roligt tempo, hvor vi med positiv forstærkning og guidene håndsignaler, hjælper hundene gennem balancebomme, platforme og forskellige kropsorienterede samarbejdsøvelser.

Hver gang arbejder vi med en lille forhindringsbane, hvor der gradvist over sæsonen bliver større udfordringer.​  Målet er at gennemføre banen så tæt på idealtiden som muligt, men du bestemmer selv om du ønsker at der skal tages tid.
​Bedste tid hver gang optjener 1 sæsonpoint, der medregnes i den afsluttende konkurrence om flest sæsonpoints.
​Hundene er på skiftevis og hundene venter i bilen mellem de ca. 3 banegennemløb som I får pr. gang. Alle deltagere er velkomne til at se hinandens gennemløb, når blot man forholder sig roligt, så hunden der er på ikke forstyrres.
​Holdet her der for alle hunderacer og alt fra hvalpe til seniorhunde kan være med.

Der er max 6 hunde på hvert Soft Agilityhold.

Vigtigt!

​For at deltage til træning og arrangementer hos Hundens Verden, er det en forudsætning at du er indforstået med at:

 1. Træningen foregår på Sølillevej 4, 8560 Kolind
 2. Vi anvender udelukkende positive træningsmetoder, dvs. ingen fysisk eller verbal afstraffelse.
 3. Alle hunde skal have tegnet en udvidet ansvarsforsikring eller en basisforsikring der dækker skader som hunden forvolder til hundetræning og være i besiddelse af en gyldig vaccinationsattest. Disse papirer bedes medbragt til første træning.
 4. Ingen hunde slippes løs medmindre alle er indforstået med dette. Til leg er der indrettet særlige indhegninger.
 5. Tæver er som udgangspunkt velkomne i løbetid, forudsat at der tages hensyn til alle andre hunde og specielt hanhundeejere ved at holde stor afstand. Der må dog ikke medbringes løbetidstæver til den første lektion.​
 6. Tilmelding er bindende, men skulle der forud for træningsopstart opstå akut sygdom, vi der være mulighed for at blive overflyttet til et andet hold. Allerede indbetalte beløb tilbagebetales kun hvis holdet, pga. for få tilmeldinger, ikke bliver til noget.
 7. Der skal være min. 4 tilmeldte, før holdet bliver til noget. Aflysning pga. for lidt tilslutning meddeles indtil 2 dage før opstart, i håb om at få flere deltagere med.​
 8. Træningen foregår på eget ansvar.
 9. Planen for træning findes på www.hundensverden.dk - Du skal selv holde dig orienteret om træningstidspunkter. Skulle der ske ændringer i planen vil disse kunne ses i datoplanen for netop dit hold, på hjemmesiden.
 10. Jeg forbeholder mig ret til at ændre i træningstidspunkter og datoer, men jeg bestræber mig på, at dette sker yderst sjældent. Hvis jeg skulle blive syg, vil den aflyste træningslektion blive afholdt på et andet tidspunkt.
 11. Normalt vil træning ikke blive aflyst på forhånd, pga. vejret, men opstår der under træningen vejrlig der gør det umuligt eller farligt at gennemføre træningen, forbeholder jeg mig ret til at stoppe træningen uden at afholde erstatningstime.
 12. De som bor sammen med hunden, er velkomne til træning, men det er kun en som kan træne med hunden ad gangen og der skal være 1 fast deltager som er med hver gang, så vedkommende ved hvad vi trænede sidst, og har lært hvilke hunde som kan lege med hvem. ​Børn kan deltage i det omfang de kan koncentrere sig om træningen og dermed ikke forstyrrer.
 13. Oplysninger om navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse, samt oplysninger om din hund, opbevares i vores kundekartotek og på vores holdlister. Disse oplysninger bruges alene internt i Hundens Verden og videregives ikke til tredjemand, med undtagelse af personer der varetager bogføringsopgaver for Hundens Verden.
 14. Mailadresser bruges til at sende fællesmails om træning. Ønsker du ikke at andre skal kunne se din mailadresse, skal du lige give besked om dette.
 15. Oplysningerne gemmes i 5 år i henhold til bogføringsloven.
 16. Der tages billeder og film af træningen som bruges til markedsføring på hjemmeside og facebookside.

​Vaccination:
​Til hundetræning skal hundene som minimum vaccineres (eller have titertest) mod hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirus.
​Mange hunde kommer desværre til DK fra områder uden vaccinetradition eller med uansvarlige hundehandlere, hvilket har ført til et boom i disse sygdomme.


Kennelhostevaccine og leptospirose vaccine kan også anbefales da vi på træningspladsen, er mange hunde samlet og befinder os på et område med meget vand, hvor der sandsynligvis er leptospirosesmittebærere.

Skal I have jeres hund med på ferie er der mange steder krav om rabiesvaccine, så det kan også være værd at overveje.


Diskussionen om hvad der er sundt/nødvendigt eller hvor ofte hundene skal vaccineres, vil jeg overlade til dyrlægerne.

​Du skal medbringe og fremvise vaccinationsattesten eller titertesten til 1. træning hos Hundens Verden.


Læs hvad andre synes

Den bedste hundetræning man kan få 😁

CJ CJ

Verdens bedste træner .spot on !!!

Helle Redke

Se flere anmeldelser på​

Hundens Verden

​Sølillevej 4

8560 Kolind

Find vej

​​

CVR. 30849809

Vi støtter​

Tekst fra denne hjemmeside må ikke kopieres eller gengives uden kildeangivelse.​