​Videnskabelige metoder

​Sølillevej 4 -8560 Kolind

Gode træningsredskaber​

Tlf.: 20 94 66 28

Viden om træningsteknik & forståelse for arten

hundensverden@mail.dk​​

✓ +10 års erfaring

✓ Træningen er for alle 

✓ Moderne træningsmetoder

Holdtræning

             EFTERÅR 2020  Holdplanen for efterårets træning er nu tilgængelig   HER
            NYT: VINTER 2020-2021 Holdplanen er nu tilgængelig  HER

​​

Holdbeskrivelser:

Hvalpemotivation

​På hvalpehold er der fokus på indlæringsteknik i forhold til den meget vigtige socialisering og miljøtræning. Også de almindelige discipliner i grundtræningen, som gå pænt i snor og indkald m.m. vil blive tema på dette hold. I den teoretiske del af instruktionen vil emner som ”alene hjemme”, ”hvalpebideri”, ”hoppen op” & renlighedtræning være centrale. Træningen foregår på et indhegnet areal, hvor hundene i pauserne vil få mulighed for at lege med hinanden.

Begynderhold

​Lydighedstræning med gode råd, tips og tricks som fremmer et nært forhold og godt samarbejde mellem hund og ejer. De øvelser som vi gennemgår, kan bruges i hverdagen - på gåturen el. i hjemmet, som aktivering og stimulering af hunden. Alle racer kan deltage - store som små, da alle typer af hunde har glæde af nye input. Holdet henvender sig til alle unge, voksne og gamle hunde - der har brug for noget helt grundlæggende træning. (Har du hvalp - Hvalpe er altid velkomne på begynderhold, men træningen har fokus på generel indlæring, ikke kun de helt specifikke hvalpediscipliner som fx renlighed og alene tilvænning.

Et træningsforløb strækker sig oftest over ca. 10 lektioner af ca. én times varighed, hvor praktisk træning undervejs suppleres med teori. Der er min. 4 - max. 8 på ét hold. Træningen vil være inspiration til den daglige træning og forudsætter at man får øvet derhjemme!​

Fortsætterhold

​For de som har fået indarbejdet et godt fundament i lydighed og har lyst til at udvidet repertoiret af øvelser. Afstand, forstyrrelser og overbygning på allerede indlærte øvelser er temaet, og vi bruger hinanden til at øve koncentration og fokus i andre hundes nærvær.

​Undervejs i forløbet gives teori om temaer som fx forstærkning/straf, hundesprog, lederskab, foder og soignering. Teorien kommer i mindre doser under den praktiske træning - så hundene skal lære at sidde roligt, mens der er teori. ​

​Det er en forudsætning for at deltage på dette hold at grundtræningen er på plads; Hunden skal derfor som min. have deltaget på hvalpe- eller begynderhold hos en instruktør der har introduceret principperne for Operant indlæring med forstærkning. Træningen vil være inspiration til den daglige træning og forudsætter at man får øvet derhjemme!

​Der er max. 8-9 hunde på et fortsætterhold 

Jagttræning​

For alle jagthunderacer som benyttes til jagt i Danmark. Træningen tager udgangspunkt i de almindelige jagtdiscipliner - apportering, retningsdirigering, stødende søg, brug af fløjte, feltsøg og slæb. Der arbejdes på en optimal kommunikation imellem hund og ejer, så der vil derfor indgå almindelig lydighed og samarbejdsfremmende øvelser i træningen. Målet er en allround jagthund og vi arbejder efter disciplinerne i jægerforbundets apporteringsprøve..

Soft Agility

​Vi arbejder med balance og koordination i et roligt tempo, hvor vi med positiv forstærkning og guidene håndsignaler, hjælper hundene gennem balancebomme, platforme og forskellige kropsorienterede samarbejdsøvelser.

Hver gang arbejder vi med en lille forhindringsbane, hvor der gradvist over sæsonen bliver større udfordringer.​Med en god styrke, kropskontrol og koordination kan man forebygge skader i bevægeapperatet, ligesom man kan genopbygge styrken efter skader eller aldersrelaterede funktionsnedsættelser. Holdet her der for alle hunderacer og alt fra hvalpe til seniorhunde kan være med.
​Der er max 5 hunde på Soft Agilityhold.​

Spordage​

​Alle hunde har en fantastisk næse og de elsker at bruge den. Dette kursus er for de der vil forkæle deres hund med spændende opgaver i naturen, hvor vi arbejder med sporsøg på flere forskellige måder.

Efter teori om fremgangsmåde og teknik, følges vi ad i skoven, hvor hundene får udfordringer med at følge spor af fært (duft).

Alle hunderacer kan deltage og hundens alder har ingen betydning for glæden ved næsearbejde, så længe hunden er rask. Fordi vi bevæger os ud i skov og eng, skal også hundeejeren være mobil til at kunne gå 2-3 km.

​Der veksles mellem hvilke områder vi arbejder i, fra gang til gang.​

​Spor i engen - deltagerne arbejder enkeltvis, med udgangspunkt fra træningspladsen. Hundene skal kunne være i bilen, når sporene udlægges.

Spor i skoven - Alle deltagere går samlet i skoven. ​Der kan være max 5 deltagere på dette kursus.

Generelt gælder for alle hold!

Der skal være min. 4 tilmeldte før et forløb gennemføres.

Træningen vil være inspiration til den daglige træning og forudsætter at man får øvet derhjemme!

​Der trænes på hverdage/ i weekender og tidspunktet varierer fra hold til hold.

​Personen/personerne der kommer til træning med hunden, skal være de samme hver gang - så man er opdateret på hvad vi arbejder på.

​Alle hunde skal have tegnet en udvidet ansvarsforsikring og være i besiddelse af en gyldig vaccinationsattest. Disse papirer bedes medbragt til første træning.

​Ingen hunde slippes løs medmindre alle er indforstået med dette. Til leg er der indrettet særlige indhegninger.

​Tæver er velkomne i løbetid, forudsat at der tages hensyn til hanhundeejere ved at holde stor afstand.

​Allerede indbetalte beløb tilbagebetales kun hvis holdet, pga. for få tilmeldinger, ikke bliver til noget.

Træningen foregår på eget ansvar!

Jeg forbeholder mig ret til at ændre i træningstidspunkter og datoer, men jeg bestræber mig på, at dette sker yderst sjældent. Hvis jeg skulle blive syg, vil den aflyste træningslektion blive afholdt på et andet tidspunkt.

​Normalt vil træning ikke blive aflyst på forhånd, pga. vejret, men opstår der under træningen vejrlig der gør det umuligt eller farligt at gennemføre træningen, forbeholder jeg mig ret til at stoppe træningen uden at afholde erstatningstime.​

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 6 anmeldelser på Facebook

Hundens Verden

​Sølillevej 4

8560 Kolind

CVR. 30849809

Vi støtter​

Tekst fra denne hjemmeside må ikke kopieres eller gengives uden kildeangivelse.​